در بهمن ماه 1357 تابش انوار واسعه رحمت الهی در زندگی مردم ستمديده و استعمارزده اين مرز و بوم با ورود آن اسوه اخلاق و فضيلت و در هم کوبنده باطل، تلالويیتازه میيابد و جوششی را در بهداشت ايران فراهم می آورد که گويی همه افراد جامعهجانی تازه يافتهاند. مبانی باطل جملگی فرو میريزد و نور اميد دلهای مخلص را پرمینمايد. در اين ميان جامعه پزشکی برخوردار از اين موهبت هدفگيری و جهت خدماتاجتماعی خود را در راستای رضايت الهی استوار مینمايد و فعاليتهای تازهای آغازمیکنند. در اين مسير تعدادی از دندانپزشکان شيفته انقلاب اسلامی ازدندانپزشکان و دانشجویان و اعضای هیئت علمی دانشکده های دندانپزشکی با هدف تطبيق اموردندانپزشکی کشور با آرمانهای انقلاب اسلامی و ايجاد پيوستگی در ميان همکاران و تلاشدر جهت پايداری نظام جمهوری اسلامی ايران اقدام به تا ٔسيس جامعه اسلامی دندانپزشکیايران مینمايند. در بهمن 1361 اولين مجمع عمومی برگزار و در آن اولين شورای مرکزی جامعه انتخابمیگردد و اعلام موجوديت خود را در روزنامه جمهوری اسلامی مورخ 17/11/61 به چاپمیرسانند.
بر اساس اساسنامه آن دوران جامعه اسلامی دندانپزشکی ايران شورای مرکزی شورایعمومی و شورای مشترک و مجمع عمومی اداره میگرديد. شورای مرکزی عهده دار اموراجرايی، شورای عمومی عهده دار سياست گزاری و برنامهريزی و شورای مشترک مجموعه دوشورای مرکزی و عمومی بوده و وظيفه هماهنگی و نيابت از مجمع عمومی را عهده دار بودهاست. بندهايی از مرامنامه جامعه در ساليان اوليه تشکيل به شرح زير است : 1- تلاش راهگشا در جهت تعميق و گسترش انقلاب اسلامی و تقويت نظام جمهوری اسلامیبا در اختيار نهادن قوه ابتکار و ابداع و ارائه خدمات به امت مستضعف و دولت جمهوریاسلامی ايران 2- ايجاد و گسترش زمينه ترويج عقايد، اعمال و اخلاق اسلامی 3- ايجاد رابطه معنوی و اعتماد متقابل بين بهيار و دندانپزشک 4- کوشش در برآوردن نيازهای جمهوری اسلامی و به خودکفايی رسانيدن جامعه در بخشمتخصصين و سررشته داران خلاقيت و ابتکار علمی و رهايی از هرگونه وابستگی در رشتهدندانپزشکی 5- تلاش در جهت ارتقاء سطح بينش اسلامی، سياسی، علمی جامعه دندانپزشکی کشور 6- توسعه آموزشی، بهداشت و پيشگيری بيماريهای دهان و دندان در سطح کشور وارتقاء سطح فرهنگ جامعه در خصوص مسائل بهداشتی از طريق رسانههای گروهی و سايرطرقدر ادامه فعاليتهای جامعه به جهت داشتن يک شخصيت حقوقی اين تشکيلات در سال 1369به عنوان مؤسسه جامعه اسلامی دندانپزشکان در اداره ثبت شرکتها و مؤسسات غيرتجاریتهران ثبت و آگهی ثبت در روزنامه رسمی مورخ 30/1/1369 منتشر گرديد.
در اساسنامه اين مؤسسه موضوع مؤسسه به شرح ذيل آمده است : اعتلای حرفه و علم دندانپزشکی در نظام جمهوری اسلامی ايران و سعی و تلاش درجهت ارتقای سطح علمی دانشجويان دندانپزشکی کشور از طريق سمينارها و کنفرانسهایعلمی در داخل کشور و شرکت در سمينارهای خارجی و گسترش بهداشت و پيشگيری بيماريهایدهان و دندان در سطح کشور و انتشار نشريه علمی با رعايت قوانين مربوطه در سال 1375جامعه اسلامی دندانپزشکی ايران به جامعه اسلامی دندانپزشکان تغيير نام يافت و درهمان سال در اداره ثبت شرکتها و کميسيون ماده 10 احزاب وزارت کشور به ثبت رسيد. در جلسه مجمع عمومی مورخ 2/11/76 کليه اعضای جامعه اسلامی دندانپزشکی ايران ازعضويت در آن انصراف داده و در همان جلسه ضمن موافقت با اصلاح اساسنامه و جايگزينعنوان اساسنامه جديد همگی به عضويت جامعه اسلامی دندانپزشکان درآمدند. تفاوت جامعه اسلامی دندانپزشکی با دندانپزشکان در اين است که در تشکيلات اولکليه حرف وابسته و دانشجويان هم میتوانستند عضو باشند ولی در تشکيلات دوم عضويتصرفاً محدود به دندانپزشکان میباشد. اين تغيير بيشتر به علت ضوابط حاکم بر کميسيونماده 10 احزاب در وزارت کشور بود که جامعه به واسطه گرفتن پروانه از اين کميسيون بهاين تغيير تن داد از آن سال تا کنون که بيش از 15 سال میگذرد، جامعه اسلامی دندانپزشکان با آناساسنامه اداره میشود.
فعاليتهای مداوم جامعه اسلامی دندانپزشکان 1- مجله دندانپزشکی در ديماه سال 65 هيئت نظارت بر مطبوعات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با انتشارنشريه جامعه به ترتيب ماهانه با روش دينی- علمی- بهداشتی- اجتماعی به زبان فارسی ومدير مسئولی آقای دکتر خسرو نامجوی نيک در شهر تهران موافقت نمودند. اولين نشريه دندانپزشکی در قطع وزيری به تيراژ 1000 نسخه در سال 66 انتشاريافت. مندرجات مجله دندانپزشکی جامعه اسلامی شامل مقالات پژوهشی- مروری و گزارش مورددر رشتههای مختلف تخصصی دندانپزشکی و بهداشت دهان و دندان میباشد و هدف از انتشارآن ارتقای سطح دانش و ارائه دستاوردهای پژوهشی در حوزه علوم دندانپزشکی میباشد،اين مجله که قبلاً نيز اشاره شده به صورت فصلنامه و در طی سال 4 شماره چاپ میشودکه در حال حاضر در نمايههای زير ايندکس میشود. CINAHL - Chemical Abstract - EM Care (Elsevier) - CAB International - Index Copernicus – SID – ISC - Index Medicus (EMRO) - Iran Medex و Magiran جلسات هيئت تحريريه مجله هر ماه يکبارتشکيل میگردد که با حضور سردبير و مديرمسئول و اعضای هيئت تحريريه میباشد و کليه مقالات تازه ارسال شده در جلسه هيئتتحريريه مطرح میگردد. آدرس سايت و پست الکترونيک مجله بشرح زير است: سايت مجله به نشانی WWW.Jida.ir پست الکترونيک مجله به نشانی info@jida.ir
2- جشنواره شهيد هدايت در اواسط دهه هفتاد اهتمام و پرداختن به امر تحقيق و پژوهش در دستورکار مراکزعلمی و دانشگاهی کشور قرار گرفت. جامعه اسلامی دندانپزشکان در اين مسير در جهت شکوفايی استعدادهای ممتاز در رشدعلمی کشور از سال 1379 به طور مستقل و خودجوش اقدام به برگزاری جشنوراه ساليانهعلمی و پژوهشی دندانپزشکی نموده است. اين جشنواره که به نام شهيد هميشه جاويد دکتر احمد هدايت مزين گرديده است باياری خداوند متعال و با همکاری کليه انجمنهای علمی و تخصصی دندانپزشکی ودانشکدههای دندانپزشکی سراسر کشور و دبيرخانه شورای آموزش دندانپزشکی و تخصصی تاکنون ده دوره از آن را برگزار نموده است. در اين جشنواره به برگزيدگان منتخب هيئتداوران در زمينه پايان نامههای برتر، مقالات علمی و کتب منتشر شده برتر، فيلم واثر تصويری آموزشی و موارد نوآوری در حوزه دندانپزشکی جوايزی اهداء میگردد. نامگذاری اين جشنواره به نام شهيد احمد هدايت منبعث از شخصيت علمی و فرهنگی اينشهيد میباشد که میتواند الگويی مؤثر برای همه همکاران بالاخص دانشجويان عزيز باشدکه مختصراً زندگينامه شهيد در ذيل آورده میشود:
زندگينامه شهيد دکتر احمد هدايت هر چند وصف اوصاف رادمردان عرصههای علم و عمل و ايمان و عشق را نمیتوان باکلماتی که از اذهان خاکيان بی بهره از انوار قدسی تراوش کرده بيان کرد، ليکن جهتادای وظيفه به ذکر نکاتی چند از زندگانی آن شهيد سعيد میپردازيم. احمد هدايت در سال 1338 ﻫ.ش در شهر کرمان ديده به جهان گشود. از همان اوانکودکی به ادای فرايض دينی اهتمام می ورزيد به گونه ای که در سن ده سالگی رساله حضرتامام (ره) را تهيه و بدان عمل میکرد. احمد به تحصيل علم و آموختن زبانهای انگليسی و عربی توجه شايان داشت به طوریکه در سال آخر دبيرستان با نمره 98 رتبه اول امتحانات تافل را کسب و در امتحاناعزام به خارج قبول شد. پس از ورود به دانشگاه علوم پزشکی تهران و شروع به تحصيلهمواره از دانشجويان ممتاز دانشکده دندانپزشکی محسوب میشد. در دانشکده پايه گذارترجمه کتب علمی گرديد که ترجمه کتاب جراحیLaskinاز آن جمله است. ايشان علاوه برشرکت در امور علمی، با عضويت در شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشکده و شورای سرپرستیکتابخانه تلاش فراوان در معرفی چهره نورانی اسلام کرد. شهيد عزيز دکتر احمد هدايت فردی بود که در نهايت سادگی و به دور از هرگونهتجمل پرستی روزگار میگذراند، متواضع بود و صفا و صميميت او همگان را مجذوبمیساخت. احمد با اينکه دانشجوی موفقی بوداما علم روح تشنهاش را سيراب نمیکرد. با شروع جنگ تحميلی به سوی جبهه شتافت و يک سال از تحصيل بازماند. پس ازبازگشت همواره مترصد حضور در فضای با صفای جبهه بود تا اينکه در جريان عمليات خيبربه عنوان بسيجی ساده شرکت و در جبهه طلائيه مفقود الاثر گشت. پيکر پاک اين شهيدسعيد در اسفند سال 75 به وطن بازگشت و پس از تشييع با شکوهی که در دانشگاه تهرانانجام شد در گلزار شهدای بهشت زهرا منزل گزيد. يادش گرامی و راه سبزش پر رهرو باد
بر اساس آيين نامه اجرايی جشنواره ارکان آن عبارتند از : الف- دبير جشنواره ب- هيات اجرايی ج- هيات مرکزی داوران د- کميته های تخصصی داوری هر يک از اين ارکان بنا به شرح وظيفه تعيين شده انجام وظيفه نموده و نهايتاًدر جلسه جشنواره منتخبين هر دوره مشخص و جوايز خود را دريافت مینمايند. پس از برگزاری 10 دوره موفق اين جشنواره از سال 79 لغايت 88 هيا ٔت مديرهجامعه در صدد بازنگری به ضوابط و مقررات جشنواره برآمد و جهت روزآمد نمودندستاوردهای جشنواره با نيازهای جامعه تغييراتی در برگزيدگان جشنواره پديد آمد.
3-كلينيك دندانپزشكي فلسطين با توجه به بند 6 اهداف مندرج در مرامنامه جامعه اسلامي در تاريخ 21/12/1365 قراردادي با حاج آقا اسداله مهرنژاد پدر شهيد بهرام مهرنژاد منعقد گرديد كه در واگذاري 5 ساله ساختمان واقع در نارمك كلينيك خيريه شهيد مهرنژاد تاسيس گردد. در مدت 5 سال جامعه اسلامي در قراردادن 7 يونيت و صندلي درمانگاه را راه اندازي و به مردم منطقه ارائه خدمات دندانپزشكي نمود. پس از انقضاي قرارداد درمانگاه به طبقه اول ساختمان جامعه اسلامي در ميدان ولي عصر خيابان فلسطين كوچه شهيد ذاكري منتقل گرديد و پس از آن در اوايل سال 72 اين درمانگاه به صورت كلينيك تخصصي با نام فلسطين به ثبت رسيد. همچنين در سال 78 با توسعه و اختصاص دو واحد طبقه همكف خدمات خود را توسعه داد. در حال حاضر هزينههاي جامعه اسلامي از درآمد كلينيك تخصصي تامين ميگردد 4-برگزاری جلسات پرسش و پاسخ در خصوص مسائل اجتماعی از آنجا که یکی از ابعاد فعالیتهای جامعه اسلامی دندانپزشکان پرداختن به مسائل اجتماعی و سیاسی میباشد و این تشکیلات بیتفاوتی آحاد جامعه مخصوصاً همکاران دندانپزشک را یکی از آفات رشد و تعالی اجتماعی میداند، طی سالهای گذشته و در مقاطع مختلف جلسات پرسش و پاسخ با حضور مسئولین و فعالان عرصههای اجتماعی و سیاسی با گرایشهای گوناگون برگزار گردیده است. این جلسات همواره با استقبال همکاران همراه بوده است و یکی از نیازهای اساسی اعضاء جهت روزآمد نمودن اطلاعات و تحلیل اوضاع اجتماعی میباشد.