Thursday 30 November 2023
برگزاری قسمت دوم کارگاه اصلاح سبک زندگی بر اساس مبانی طب ایرانی ویژه هیئت‌علمی
برگزاری قسمت دوم کارگاه اصلاح سبک زندگی بر اساس مبانی طب ایرانی ویژه هیئت‌علمی
برگزاری قسمت دوم کارگاه اصلاح سبک زندگی بر اساس مبانی طب ایرانی ویژه هیئت‌علمی

 به گزارش روابط عمومی معاونت فرهنگی دانشگاه، قسمت دوم کارگاه اصلاح سبک زندگی بر اساس طب ایرانی توسط آقای دکتر حسین رضایی زاده، رئیس دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی تهران در چهارشنبه 12 آبان 95 درمحل تالار G6 ستاد مرکزی دانشگاه برگزار شد. ایشان با مرور بحث جلسه قبل در خصوص تقسیم‌بندی حکمت نظری و عملی، گفت: آموزش پزشکی در زمان ابن‌سینا مدون شد و بدین منظور نام کتاب وی قانون نام گرفت. بحث مزاج شناسی یا ‘Temperament’ اکنون در کشورهای غربی موردمطالعه قرار می‌گیرد؛ مثلاً مزاج روسای جمهور آمریکا از سی سال گذشته تاکنون در کتاب‌هایی منتشرشده است. ایشان همچنین ویژگی‌های مزاج‌های مختلف سرد و گرم را تشریح کرد.
وی سپس به بحث اسباب و علل پرداخت و افزود: تعیین مزاج بارز یک فرد با پرسش از او حدوداً 45 دقیقه طول می‌کشد و مزاج اعضای بدن می‌تواند باهم فرق کند. مزاج را بر اساس عملکرد اعضاء تعیین می‌کنند و کسی مزاج ثابت ندارد؛ مثلاً ممکن است قلب فردی اقتضاء گرمی و تری و مغز او اقتضای سردی و خشکی داشته باشد. در طب سنتی برای سلامتی هم اسباب و علل می‌چینند و اینکه چه کسی سالم است و چگونه می‌تواند سالم بماند. دیدگاه حکمای ما ازاینجا مشخص می‌شود که پزشک در درجه اول، حفظ سلامت است و نه درمان.
دکتر رضایی زاده افزود: رازی جزو اولین کسانی است که بیمارستان و آموزش بیمارستانی را پایه‌ریزی کرد. کتاب وی بانام الحاوی است و بسیاری از کتب پزشکی قدیم از طریق کتاب الحاوی شناخته می‌شوند. طرح آموزش بیمارستانی به شیوه گراند راند توسط رازی پایه‌ریزی شده است...

ایشان در رابطه با حفظ ‌الصحه به کتب سید اسماعیل جرجانی شاگرد ابوعلی سینا اشاره می‌کند که در خراسان می‌زیسته و بیشتر کتاب‌های خود را در 80 سالگی به عربی ترجمه کرد. جرجانی سه کتاب معروف داشته،اولی  به نام‌ خوفی علائی که در قطع پالتویی بوده و مطالب پزشکی را به‌صورت خلاصه برای اطباء زمان خود نگاشته که آن کتاب را در چکمه می‌گذاشتند. دوم کتاب الاغراض الطبیه بوده که همانند هندبوک به‌طور خلاصه نگارش شده است و سوم کتاب ده‌جلدی بانام ذخیره خوارزمشاهی بوده که به شکل مفصل پزشکی و بیماری‌های مختلف را تشریح نموده است. در کتاب‌های جرجانی نیز به هدف حفظ ‌الصحه در پزشکی اشاره‌شده است. محمدکاظم گیلانی طبیب ناصرالدین‌شاه که قریب 130 سال عمر کرده، طبیب دیگری است که در کتاب خود بانام حفظ‌الصحه ناصری بر هدف حفظ ‌الصحه پزشکی تأکید نموده است.


خبرنگار: مسعود ایرجی
عکس: سید حسین میری


 
دانلود پاورپوینت کارگاه  پارت 1 و پارت 2


 
   2016/11/6 08:58