نخستین همایش مجمع سلامت اسلامشهر
به گزارش روابط عمومی معاونت اجتماعی فرهنگی، نخستین همایش مجمع سلامت اسلامشهر با حضور دکتر فرشاد، قائممقام معاون اجتماعی وزارت بهداشت، مهندس حقیقی، فرماندار شهرستان اسلامشهر، دکتر دلاوری، معاون بهداشت؛ دکتر رستمیان، معاون اجتماعی، دکتر تاملی معاون فنی معاونت بهداشت و دکتر برکتی، مدیر مؤلفه های مؤثر بر سلامت دانشگاه؛ دکتر طلا، شهردار؛ جمعی از مسئولان و اصحاب رسانه شهرستان روز شنبه ۱۳ مرداد ۹۷ در سالن همایشهای این شبکه بهداشت اسلامشهر برگزار شد.
محمدرضا سلمانی رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان اسلامشهر، با ارائه گزارشی از فعالیتهای انجام شده در سطح این منطقه، اظهارکرد: سلامت مقولهای است که شاخصههای آن تنها در شبکه بهداشت نبوده و عوامل موثری جهت رشد و توسعه آن در جامعه سهیم و دخیل است.
وی افزود: یکی از مهمترین معضلات شهرستان اسلامشهر، کمبود تخت بیمارستان است؛ باتوجه به اینکه بیمارستان 400 تختخوابی درحال احداث شهرستان از سال 1387 آغاز شده، تاکنون با پیشرفت فیزیکی 67 درصدی، از دستگاه اجرایی مسکن و شهرسازی به وزارت بهداشت و درمان و دانشگاه علوم پزشکی تهران منتقل شده است.
رئیس شبکه بهداشت اسلامشهر، تاکید کرد: امیدواریم که با این نقلو انتقال انجام شده و با کمکهای خیرین و اعتبارات دولتی، هرچه سریعتر مقدمات تکمیل و راهاندازی این پروژه مهم را تکمیل و به بهرهبرداری برسانیم.
در ادامه این همایش مهندس حقیقی فرماندار اسلامشهر در مورد اجتماعی شدن نظام سلامت صحبت کردند .
دکتررستمیان معاون اجتماعی فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت : هم اکنون سهم بزرگی از بودجه سلامت صرف بیماری های مزمن غیر واگیر می شود که با خود مراقبتی در سطوح مختلف قابل پیشگیری است .
وی افزود : مراقبت از خود باید بخش مهمی از زندگی مردم باشد و همچنین در مورد چهار محور مهم خود مراقبتی که شامل : فعالیت بدنی، سلامت روان ، پرهیز از سیگار کشیدن و تغذیه سالم است گزارشاتی را ارائه دادند.
معاون اجتماعی فرهنگی دانشگاه با اشاره به اهمیت اجرای پروژه تکامل دوران اولیه کودکی ( Early Childhood Development) گفت: این طرح باعث توانمندسازی جامعه و الخصوص مادران می شود و پایلوت آن از اسلامشهر شروع شده که بعدها در کل کشور تعمیم داده شود .
علیاصغر فرشاد، قائم مقام معاونت اجتماعی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، طی سخنانی با اشاره به اهداف تشکیل مجمع سلامت، اظهار کرد: سلامت نهنتها عدم وجود بیماری در جامعه است، بلکه در زمینههای مختلف اجتماعی، روحی، روانی و معنوی افراد مختلف جامعه نیز نقش دارد
فرشاد بیان کرد: با توسعه شهرها و جوامع مختلف بشری تهدیدهای سلامتی هم متحول شده و بهصورت پیچیدهای افزایش یافته و از رشد و شتاب بیشتری برخوردار شده، همانطوری که برای آب آشامیدنی مردم، در فاضلاب شهرها موادی وجود دارد که شاید نمیتوانیم آنها را شناسایی کنیم.
وی با اشاره به اهمیت رشد و توسعه جوامع بشری، افزود: اگر قرار باشد چیزی ساخته شود و بعداز مدتی سلامت جامعه را تهدید نماید، اینگونه توسعه یک نوع توسعه ناپایدار و مخرب برای بشریت است.
در پایان فرشاد خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم خودمراقبتی در جامعه ایجاد کنیم، باید جامعه را توانمند سازیم و کاری کنیم که مردم احساس مسوولیت کنند و برای تحقق این امر باید ما دولتیها برخی طرحها را به بخش خصوصی و تشکلهای مردمنهاد بخش خصوصی واگذار نماییم؛ آنگاه جامعه برای سلامتی خودش خلاقیت به خرج داده و درنهایت پاسخگو آنها خواهد بود.
گزارش : اسلامی نیا
عکس : بیاتی
1397/5/14 12:06