کارگاه تعامل صنعت سینما، فناوری اطلاعات و علوم پزشکی برگزار شد

به گزارش روابط عمومی معاونت فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی تهران، کارگاه تعامل صنعت سینما، فناوری اطلاعات و علوم پزشکی (ویژه هیئت‌علمی) توسط دکتر جمشید اکبر زاده عصر روز چهارشنبه 4 اسفندماه 1395 در سالن شورای معاونت فرهنگی دانشگاه با حضور 30 نفرازاعضای محترم هیئت‌علمی برگزار شد.
    در این جلسه که پس از تلاوت آیاتی از کلام‌الله مجید و پخش سرود جمهوری اسلامی ایران برگزار شد، دکتر جمشید اکبر زاده متخصص فن‌آوری‌های نوین سینما و دکترای دانشکده تی سی کیت آلمان، سخنان خود را با بیان فن‌آوری‌های پیچیده سینما و هنرهای نمایشی آغاز کرد و افزود: سینمای آمریکا و بسیاری از کشورهای دیگر ازنظر فن‌آوری خیلی پیشرفت کرده‌اند و کشور ما از این مقوله خیلی دور است. وی هدف از این بحث را شناسایی تکنیک ها ی پیشرفته و ارتباط آن با صنایع مختلف و آشنایی مردم و متخصصین و درزمینهٔ پزشکی و سایر محصولات پزشکی دانست که می‌توانند به سینما کمک کنند یا سینما می‌تواند به آن‌ها کمک کند.
     دکتر اکبر زاده در ادامه تاریخچه‌ای از صنعت سینما را به این شرح بیان داشت که صنعت سینما به‌صورت ساده از برادران وارنر آغاز شد و ترفندهای سینما قبل بهره‌وری از رسانه‌های دیجیتال و کامپیوتر با استفاده از برهم‌نمایی و درهم‌آمیختگی با ساخت فیلم‌هایی نظیر جیسون و آرگونش شروع شد تا به مرحله تروکاژ و باورهای خاص رسید و برای این ادغام از ماکت و وسایل جانبی استفاده شد و تن‌پوش‌ها و دایناسورها را برای فیلم‌ها ساختند. پس از پا به عرصه گذاشتن کامپیوتر و وسایل الکترونیکی این تصاویر مونتاژی به‌صورت کامل‌تری ایجاد شدند و انیمیشن توانست به آن‌ها کمک کند، تا بتوانند به‌صورت خیلی دقیق‌تری این فیلم‌ها را نظیر تولیدات سینمایی آمریکا بسازند و تاکنون توانسته اند عضله سازی کرده و با ورود به عرصه دیجیتال ساخت فیلم‌های سه‌بعدی و مجازی را انجام دهند. محصول سینما به پزشکی هم کشیده شد و  در لابراتوارهای پزشکی می‌توانند به‌صورت تری دی برای مریض و اطرافیانش، بدن و اتفاقات آن را تشریح کنند. آخرین فن‌آوری‌های تری دی پیشرفته به‌صورت دستگاه بزرگی شامل 600 دوربین است از یک فرد عکسبرداری می کند  و متخصصان می‌توانند بر روی آن کار کنند. تغییر تحولاتی که به‌صورت نویسندگی در ذهن تولید کنندگان ایجاد می‌شود می‌تواند به پزشکی نیز کمک کند. بیشتر این وسایل به شکل روباتیک ساخته می‌شود.
دکتر اکبرزاده سپس به معرفی 42 فیلم مختلف درزمینهٔ پزشکی و دندانپزشکی که در غرب ساخته‌شده پرداخت و افزود در ایران کمتر از وجود متخصصین و کار گروهی درزمینهٔ فیلم استفاده می‌شود. وی همچنین بیان داشت: در فیلمسازی هالیوود پی بردن به اینکه فیلم واقعی است یا مجازی مشکل است. این فن آوری به بالیوود هند نیز انتقال یافته ولی در ایران صورت نگرفته است.
در پایان به ساخت روبات های گوناگون در فیلمسازی و استفاده از آن در صنایع نظامی و سینمایی با نمایش تصاویر متعدد اشاره شد وجلسه کارگاه با پاسخ به پرسشهای حاضران پایان یافت.

گزارش:ایرجی
عکس:میری