دومین جلسه پدافند غیرعامل فرهنگی باحضور معاون فرهنگی
به گزارش روابط عمومی معاونت فرهنگی، نقش دانشگاه در پدافند غیر عامل  این است که آسیب ها را در حیطه وظایف خود اعم از آزمایشگاهی ، رادیولوژی و فعالیت علمی و ...  را به خوبی شناسایی کند تا هنگام انجام وظایف آسیبی از سوی تجهیزات و موادی که مصرف می نماید به محیط و پرسنل وارد نسازد.
جامعه دانشگاهی باید با اجتماعی سازی دانشگاه آسیب های اجتماعی در حوزه سلامت را شناسایی و نسبت به کاهش و رفع مشکل اقدام نماید. مواردی از این قبیل شامل: اصلاح فاضلاب ،  آب سالم در تهران،  راهکار دفع صحیح زباله (جمع آوری زباله گردها) کودکان کار ،  آلودگی هوا، با مشارکت علمی در حل مسئله با مدیریت اجرایی است.
موضوع مهم دیگر که زنگ خطر را در آینده نه چندان دور به صدا در خواهد آورد فعالیت بدنی در شهر تهران بسیار پایین است و از طرفی مصرف لبنیات 20% میزان مطلوب می باشد. که این یعنی افزایش شدید پوکی استخوان در 50 سال آینده که لازم است همه دستگاه های ذیربط به موضوع ورود کنند.
از معضلات دیگر سطح شهر تهران موضوع کودکان کار  که عمدتاً خارجی هستند می باشد. معاونت طی  دو سال گذشته جلسات متعدد خوبی در این زمینه با سازمان های مسئول برگزار کرده است و سازمان مدیریت در این حوزه بطور حتمی ورود کرده و در حال فعالیت می باشد.
در این جلسه دکتر عباسی ضمن اشاره به معضلات و موضوعات مرتبط با سلامت مانند آب سالم و آلودگی هوا، سبزی های آلوده و تفکیک زباله و زباله گردها، اقدامات و پیگیری های انجام شده گزارش مبسوطی ارائه داد و بخشی از معضلات را بدلیل سودجویی پیمانکاران عنوان کرد و گفت علی رغم اقدامات خوب انجام شده مشکلات مورد اشاره هنوز به قوت خود باقیست.
دکتر ذنوبی ضمن هشدار در مورد بافت جمعیتی برخی از مناطق حاشیه تهران گفت دانشگاه ها لازم است برای حل مشکلات و معضلات شهری و آلودگی هوا و پژوهش های مرتبط در حوزه پدافند غیر عامل ورود کنند.
دکتر رستمیان معاون فرهنگی و مشاور اجتماعی رییس دانشگاه، در خصوص هماهنگی قبلی با دکتر ساری  رئیس دانشکده بهداشت و گروه های مرتبط در خصوص آلودگی هوا توضیح داد.وی افزود: در خصوص پدافند غیر عامل پژوهش های لازم را انجام دهند البته نتایج برخی از پژوهش ها بصورت عام قابل انتشار نیست و چون پژوهشگران نمی توانند از امتیازات و مزایای آن استفاده کنند کمتر به انجام این پژوهش ها رغبت نشان می دهند که باید در مورد این مسئله هم تدبیری اندیشیده شود تا پژوهشگران بتوانند از نتایج این نوع پژوهش ها که محرمانه و امنیتی می باشد امتیازات لازم دریافت کنند. از سایر موضوعاتی که در نشست پدافند غیر عامل به آن اشاره شد درصد بالای مرگ و میر ناشی از بیماری های غیرواگیر در تهران نسبت به سایر شهرها است که به نظر می رسد از آلودگی هواست و لازم است موضوع بوسیله مسئولان ذیربط مورد رسیدگی قرار گیرد.

1398/8/23 10:23