برگزاری کارگاه مهارتهای همسر داری ویژه اعضای هیئت علمی دانشگاه ها
به گزارش روابط عمومی معاونت اجتماعی فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی تهران، کارگاه مهارتهای همسرداری، ویژه اعضای هیئتعلمی، با حضور دکتر رضا بازرگان، عصر روز چهارشنبه 24 آبان 1396 در سالن شورای معاونت اجتماعی فرهنگی دانشگاه برگزار شد.
مدیر کل فرهنگی و اجتماعی ستاد امر به معروف و نهی از منکر، در ابتدای این کارگاه به کاهش عمر ازدواج در کشور ما، آمریکا و اروپا اشاره کرد و افزود: نگاه جهانوطنی و اداره جهان به صورت مغزی و نه مرزی به کشور ما هم سرایت کرده است.
وی در ضمن تاکید بر پدیده ناامیدی در جامعه ما، پنج نوع بلوغ در سنین مختلف زندگی را برشمرد و بلوغ چهارم را در آقایان بین سنین 35 تا 45 سال و در خانم ها بین سنین 30 تا 40 سال ذکر کرد و این نوع بلوغ را یک تغییر شگرف نسبت به گذشته و حال ذکر کرد و ادامه داد: ما در جامعه چیزی به نام مهارت کنترل هیجان نداریم و خصوصاً جوانها را نمیتوان به صبر توصیه کرد، چون از دوسالگی جامعه بامهارت کنترل هیجان آشنا نیست. لذا تولستوی،گفتن نه را، تجاوز فکری میداند و میگوید انسانها تحمل شنیدن نه را ندارند.
در خصوص کودکان، بزرگترین ظلمی که به کودکان در خانواده میشود لوس بار آوردن آنهاست. لوس بودن یعنی اینکه بچه 3یا4 ساله در خانه به مادرش دستور میدهد آب بیاورد در نهایت وقتی 19 یا 22 ساله شد و به بلوغ جنسی رسید، میخواهد ازدواج کند و نمیتوانیم پاسخی برای نیاز جنسی اش داشته باشیم، می گوییم صبر کن تا 32 سالگی، این بچه اصلاً چیزی به اسم صبر برایش تعریف نشده است.
تمایلات ومعلومات باید همراه هم رشد کنند ولی در میان جوانان ما تمایلات بر معلومات پیشی میگیرد. اگر زندگی زناشویی با در نظر گرفتن محدودکنندهها و تعهد پیش رود تمامی مشکلاتش حل میشود. تعارضات یا بگومگوهای حلنشده که ریشهاش لج بازی است، عامل بیشتر ازدواجهای نامتوازن و ناهمگون است. در جنگ پدر و مادرها با بچهها حتماً مغلوب والدین هستند. اصلاً سعی نکنیم از آنها مچگیری کنیم.
دکتر بازرگان در پاسخ به سؤال یکی از شرکتکنندگان، گفت مهمترین چیزی که در انتخاب همسر در ایران داریم عدم توجه به همکفو یا هم تایپ است و تایپ یعنی اینکه زن یا شوهر فکر و انگارههایشان باهم یکی باشد. در جوامعی که دختر و پسرها خیلی طولانی از هم جدا هستند این تایپ اتفاق نمیافتد. وی سخنان خود را با این بیت از شعر حضرت حافظ به پایان برد و آن را برای همسران مفید دانست:
آسمان رشک برد بهر زمینی که در آن، دو نفر ،یکدو نفس، بهر خدا بنشینند.
کارگاههای ارتقای فرهنگی هیئتعلمی هر چهارشنبه با توجه به نیازسنجی و نظرسنجیهای انجامشده و ارزیابی نسبت به فضای عمومی جامعه و همچنین مقتضیات زمان در محل سالن شورای معاونت اجتماعی فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار میشوند.
ازآنجاکه اساتید مدعو سخنران این کارگاهها از میان بهترین سخنرانان و اساتید دانشگاهی ایران در حوزههای تخصصی انتخاب میشوند و برگزاری کارگاهها بهصورت منظم در محل و زمان مطلوب انجام میپذیرد، استقبال خوب اساتید هیئتعلمی دانشگاههای مختلف را به دنبال داشته است.
گزارش: ایرجی
1396/8/29 11:12