برگزاری کارگاه مجازی چالش مغفول اقتصادی کشور در قرن 21
    به گزارش روابط عمومی معاونت فرهنگی، کارگاه مجازی چالش مغفول اقتصادی کشور در قرن 21 ویژه اعضای هیات علمی با حضور آقای دکتر میثم سیدی فر استاد اقتصاد و خانم دکتر زهرا طاولی استاد گروه زنان  دانشگاه علوم پزشکی تهران دوشنبه   13 مرداد  از ساعت 11 الی 12:30 برگزار شد.
    دکتر سیدی فر در ابتدای کارگاه با استفاده از اسلاید به روند رشد جمعیت در کشورهای بزرگ از جمله ایران و ارتباط آن با بحث چالش های اقتصادی ‍پرداخت و افزود رشد جمعیت در کشورهای هند و چین تا سال 2100 روند افزایشی دارد در حالی که ژاپن با کاهش جمعیت روبرو است. وی با اشاره به وضعیت کیفی و کمی جمعیت ایران گفت کشور ما  از رشد پایین تری در مقایسه با کشورهای دیگر برخوردار بوده که این امر نگران کننده است و باید راهکارهای آن مورد رسیدگی قرار گیرد. وی به مراحل کنترل جمعیت و شعار فرزند کمتر زندگی بهتر را به عنوان جنگ علیه جمعیت دانست که سازمان ملل آن را شعار خود ساخت. استاد با نشان دادن اسلایدی با موضوع من چه می توانم بکنم گفت ما باید عناصر جامعه را ترغیب و تشویق به ازدواج و فرزندآوری کنیم. راه های ازدواج را تسهیل کرده و از سقط جنین و یا قتل خاموش با اتخاذ تدابیری جلوگیری کنیم. وی در پایان به عواقب اقتصادی پیری جمعیت اشاره کرد و خواستار جلوگیری از کاهش جمعیت شده واین سال ها را برای رشد جمعیت سا لهای گل دانست.
در قسمت دوم کارگاه خانم دکتر زهرا طاولی به تغییر شاخص های توسعه پایدار که یکی از آنها تولد فرزند در سن پایین تر از 25 سال است اشاره کرد و افزود بارداری در سنین بالاتر از 35 سال از نظر پدید آمدن مشکلاتی نظیر  بیماریهای قلبی، دیابت، مشکلات جفتی، مورتالیتی ، مرگ جنین و سزارین خطرناک بوده  و در سنین 40 تا 43 سال میزان سقط خودبخودی به وفور مشاهده شده است.
 دکتر طاولی از همسران خواست تا با بدنیا آوردن فرزند اول در سنین اول ازدواج بتوانند فاصله تولد فرزندان بعدی را برنامه ریزی کنند تا از باروری های نابجا و استرس های دوران بارداری کاسته شود.وی همچنین سن بالا ، بیماریهای التهابی ایمنی و کاهش هورمون ها را از فاکتورهای اثر گذار بر پدران دانست . در پایان استاد طاولی به مبحث اینفرتیلیتی یا ناباروی اشاره کرد و بیان داشت اگر زوجین پس از 12 ماه از جفت گیری باردار نشوند، اینفرتیلیتی نامیده می شود اما انتظار می رود تا پایان دوسال 95 درصد خانم ها باردار شوند.
جلسه کارگاه با استقبال خوب شرکت کنندگان و پرسش و پاسخ به پایان برده شد.
خبر:  ایرجی
   1399/5/14 11:48