بازدید از روستای لهک مقدمه برگزاری فعالیت جهادی
به گزارش روابط عمومی معاونت اجتماعی فرهنگی دانشگاه ، در پی تفاهم نامه مشترک همکاری بین دانشگاه و قرارگاه جهادی خدمت رسانی ستاد اجرایی فرمان حضرت امام دومین بازدید از منطقه لهک با هدف شناسایی منطقه و برنامه ریزی برای رفع محرومیت های آن در روز شنبه 17 آذر انجام شد.
در این بازدید که دکتر بابا زاده کارشناس و نماینده قرارگاه جهادی خدمت رسانی ستاد اجرایی فرمان حضرت امام، دکتر محمد حسین صادقیان و علی فصیحی از ستاد فعالیت های جهادی دانشگاه  علوم پزشکی تهران، آرزو چراغی دبیر حاشیه جنوب شهر تهران و مسعود گودرزی کارشناس بهداشت محیط مرکز سلامت جامع امام محمد باقر شهرک مرتضی گرد حضور داشتند، از وضعیت بهداشت  محیط زندگی، منازل مسکونی، وضعیت رفاهی و بهداشتی، آب آشامیدینی و ... روستای لهک بازدید شد و بامردم روستا در مورد نیاز ها و پتانسیل های بالقوه آنان صحبت شد.
در روستای لهک 44 خانوار (119 نفر) زندگی می کنند که همگی از مهاجرین استان های شرقی و شمال شرقی کشور هستند.
مردان این روستا همگی کشاورز بوده و بجز چند نفر که در فضای سبز دانشگاه شاهد مشغول به کارند بقیه در زمین های کشاورزی روستا بعنوان کارگر مشغول کار هستند. زمین های کشاورزی و محل زندگی آنها متعلق به فردی به نام حسین توکلی است که نه تنها از بابت منازل مسکونی (هرچند نامناسب و محقر) اجاره ای نمی گیرد بلکه هزینه برق آنها را نیز خودش پرداخت می کند .نامبرده اعلام کرده در صورتی که خیرین و یا دولت بخواهد برای ساکنان منزل مسکونی مناسب بسازد و به نام اهالی کند حاضر است 5000 متر از زمین هایش را در اختیار آنان بگذارد.
آب شرب این روستا نیز از چاهی که در خانه حسین توکلی قرار دارد تامین می شود که هرچند کلر زنی می شود اما از نظر بهداشتی شرایط مطلوبی ندارد.
از دیگر مشکلات این روستا مشکل سوخت است که اهالی بعضاً برای سوخت از چوب استفاده می کنند و برای تهیه کپسول گاز و نفت در مضیقه هستند.
هریک از خانه های روستا در واقع دو اتاق تو در تو بوده و فاقد آشپزخانه و سرویس بهداشتی است  و بجز دو توالت کوچک که بجای درب پرده ای ورودی آن را پوشانده  دو توالت و حمام کوچک نیز توسط گروه های جهادی ساخته شده و توالت دیگر با یک حمام دیگر نیز در دست ساخت است که هر مجموعه تقریباً 9 متر می شود. و قرار است به روستا سرویس بدهد.
در حین این بازدید یک گروه جهادی مشغول ارائه خدمات به این روستا بودند ، آنان با کمک اهالی مشغول پخت آش رشته بودند و به اهالی خدمات مشاوره ای می دادند . همچنین مشخص شد سپاه پاسداران نیز قصد انجام عملیات عمرانی و ساخت مسکن مناسب دارد  به همین دلیل با متولیان امر تماس گرفته شد و قرار شد برای ارائه خدمات بهتر  سه سازمان (دانشگاه علوم پزشکی تهران، قرارگاه جهادی ستاد اجرایی فرمان امام و سپاه پاسداران) جلسه مشترکی را ترتیب داده و برنامه ریزی مشترکی داشته باشند.
خبرنگار و عکاس : واحد فرهنگی

1397/9/18 12:39